Silviu Mureşan, despre cazul „Rareş Toader”: „Cei din Federaţie l-au ameninţat pe Rareş Toader cu excluderea din viaţa sportivă”

Unul dintre cele mai răsunătoare transferuri ale Clubului Sportiv Municipal Zalău nu s-a mai realizat, iar principalii vinovaţi par a fi cei din Federaţia Română de Atletism. După două luni şi jumătate în care s-a antrenat alături de Gheorghe Guşet, având un progres vizibil în pregătire, vicecampionul olimpic la aruncarea greutăţii, Rareş Toader, a anunţat că nu mai doreşte să se pregătească la Zalău, fiind speriat de ameninţările oficialilor din Federaţia Română de Atletism.
Întrebat de cazul „Rareş Toader”, directorul CSM Zalău consideră că sportivul şi părinţii acestuia nu ar fi trebuit să se lase intimidaţi de presiunile făcute de cei din Federaţie, fiindcă, mai devreme sau mai târziu, transferul s-ar fi realizat. „Au avut loc două şedinţe în Consiliul Federal şi de fiecare dată ne-au asigurat că ne vor acorda transferul, dar, din discuţiile pe care le-am avut ulteriror cu sportivul şi cu părinţii lui, li s-au transmis de către cei din federaţie că Toader se poate antrena în orice alt loc şi cu orice alt antrenor, dar nu la Zalău şi nu cu Gheorghe Guşet. Aceste lucruri chiar m-au mirat, pentru că eu niciodată nu m-am împotrivit unui transfer, atâta timp cât pentru sportiv ar fi fost mai bine. Sunt convins că alături de Gheorghe Guşet, care are o experienţă foarte mare în această probă, Rareş Toader ar fi făcut performanţă. Sportivul şi părinţii ne-au spus că Rareş Toader a fost ameninţat de către cei din Federaţie chiar cu excluderea din viaţa sportivă, cu toate că nu aveau niciun motiv să o facă. S-au speriat de ameninţări, iar săptămâna trecută au venit şi mi-au spus că nu mai pot continua în acest fel. Păcat, pentru că sunt convins că până la urmă transferul s-ar fi realizat. Luni am fost în Bucureşti şi chiar intenţionam să port o discuţie în acest sens cu ministrul Gabriela Szabo”, a declarat Silviu Mureşan.
Directorul clubului Chimia Râmnicu Vâlcea, unde Rareş Toader evoluează de şapte ani, a cerut în schimbul transferului suma de o sută de mii de lei, bani pe care CSM Zalău nu ar fi avut posibilitatea să-i ofere. „Bineînţeles că cei de la Chimia Râmnicu Vâlcea nu au fost de acord cu acest transfer, solicitând să le decontăm suma de o sută de mii de lei, fără să ne justifice exact pe ce s-au cheltuit aceşti bani. Noi nu avem nici măcar bază legală pentru a face aşa ceva. Atât CSM Zalău, cât şi clubul din Vâlcea suntem cluburi departamentale şi nu se putea pune problema decontării acestei sume. Efectiv, Federaţia ne-a împiedicat să facem transferul”, consideră directorul CSM Zalău.
Oficialul clubului de sub Meseş a subliniat faptul că Rareş Toader a fost cel care şi-a exprimat dorinţa de a se antrena cu Gheorghe Guşet şi nu invers. „Nu l-a forţat nimeni să vină la Zalău, el şi-a exprimat dorinţa de a se pregăti cu antrenorul clubului nostru, Gheorghe Guşet. În acest sens, am primit pe adresa clubului acte de solicitare atât din partea lui, cât şi a părinţilor săi. Am purtat o discuţie şi cu antrenorul Guşet, care a fost încântat, exprimându-şi la rândul său dorinţa de a lucra cu acest sportiv. Au intervenit, însă, probleme în ceea ce priveşte transferul sportivului, cu toate că am îndeplinit toate actele necesare transferului, iar conform articolului 9, Federaţia ar fi trebuit să-şi dea acordul asupra transferului fără a primi acceptul clubului din Râmnicu Vâlcea”, a conchis Silviu Mureşan.
Reamintim că Rareş Toader a câştigat în acest an medalia de argint la Jocurile Olimpice de tineret în proba de aruncare a greutăţii, iar la scurt timp a declarat că doreşte să se antrezene cu Gheorghe Guşet, multiplu campion naţional şi balcanic în această probă.

2 Thoughts to “Silviu Mureşan, despre cazul „Rareş Toader”: „Cei din Federaţie l-au ameninţat pe Rareş Toader cu excluderea din viaţa sportivă””

  1. viorica

    Locuri de munca absolut serioase! Nu ezitati ! Castigati bani lucrand comod, 3 ore pe zi, ca operator online. Detalii, trimitind Info la adresa de email:vioricaflorea53@gmail.com

  2. surse

    nu intelegeti ca nu Guset este PROBLEMA ????????

Leave a Comment